Pro inimicus sapientem an, ad cibo velit mollis mei, ne vim adhuc gubergren. Vis no intellegebat voluptatibus, vim an partem admodum copiosae.
Instagram

620 Eighth Avenue, New York, 10018.

info@all4home.theme

+(1) 212-556-3622

Blog

HomePrispevkiVSE KAR MORAŠ VEDETI O BARVI LETA 2019!

VSE KAR MORAŠ VEDETI O BARVI LETA 2019!

Pantone vsako leto izbere barvo leta, tradicionalno že 20 let, ki vlada industrijskim panogam vse leto, lahko tudi dlje. Izbran odtenek barve zaznamuje svet mode, industrije, grafičnega oblikovanja, notranjega pohištva, dekorja, lahko pa izbrano barvo opazimo tudi na izdelkih in embalažah. To leto čast pripada odtenku PANTONE 16-1546 – LIVING CORAL. Več o barvi ( njenih lastnostih, vplivu,..) boš izvedel/a v besedilu spodaj.

Barva PANTONE 16-1546 – Living coral, je barva ki izraža zrelost in živahnost hkrati. Je polna življenja in topline. Na nas deluje blagodejno, saj v nas budi radost do življenja, ter nas navdaja z navdihom in svežim zagonom. Oddaja želene, znane,energične vidike narave. Zaradi svoje pestrosti je prava paša za oči in um.

Strokovnjaki s Pantone inštituta skrbno in premišljeno obravnavajo in analizirajo trende. Vsako leto na podlagi dognanj izberejo barvni vpliv leta. V analizo je zajeta zabavna industrija, filmi, umetniške slike, nove umetnine, moda, vsa področnja oblikovanja, novi življenjski slogi,… Vplivi lahko izvirajo tudi iz materialov, novih tehnologij, tekstur in učinkov, ki vplivajo na barvo in platforme za socijalne medije ali celo dogodke, ki zaznamujejo tekoče leto in pritegnejo pozornost sveta.

O Inštitutu za barve Pantone ™

Pantone Color Institute je poslovna enota znotraj podjetja Pantone, ki napoveduje globalne barvne trende in svetuje podjetjem glede barve za vizualno identiteto izdelka in blagovne znamke. Skozi sezonske napovedi trendov, barvno psihologijo in barvno svetovanje, Pantone Color Institute sodeluje z globalnimi blagovnimi znamkami, da izkoristijo moč, psihologijo in čustva barve v svoji oblikovalski strategiji

Sigurno je izbor inštituta Pantone zanimiv, meni ljub odtenek je sicer koralna barva v svetlejši, pastelni različici in jo bom sigurno vključila v kakšen prihajajoč projekt. Kako barva izpade v dizajnu pa si oglejte na fotografijah spodaj, morda dobite kakšen navdih, kako jo vključiti v svoje življenje za še več topline! 🙂 Le te pravzaprav ni nikoli preveč..